شاهد بودیم که در ایام نوروز سال گذشته و در آغاز پیدایش ویروس به دلیل اعمال محدودیت‌های شدید، منع تردد و تعطیلی اصناف و همچنین ممنوعیت سفر بیماری کنترل بهتری داشت، اما امسال با باز بودن مغازه‌ها به دلیل جلوگیری از متضرر شدن اصناف و اعمال محدودیت‌های ضعیف‌تر و کم‌کاری دولت در کنترل بیماری شاهد افزایش آمار در ایام نوروز شدیم، آماری که نشان می‌دهد بیماری حالا حالاها دست بردار نیست.
کد خبر: ۹۵۲۵۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۹ 03 April 2021

تابناک فارس به نقل از فارس: اواخر بهمن‌ماه ۹۸ و روزی که کرونا به ایران و سپس به استان فارس وارد شد بدون شک هیچ‌یک تصور نمی‌کردیم حالا حالاها باید دندان روی جگر گذاشته و این بیماری منحوس را تحمل کنیم.

ویروسی که بیش از یک سال است بر سر کشور سایه افکنده و دنیا را نیز درنوردیده است، در طی یک سال گذشته فراز و فرودهای بسیاری را به همراه داشت و زندگی‌ها را در موقعیت‌های مختلف دگرگون کرد.

گذشته از ابعاد مثبت آن، همچون افزایش سطح بهداشت عمومی جامعه، کشف واکسن و همدلی‌هایی که رخ داد، این بیماری شرایطی را فراهم کرد که زندگی‌ها دستخوش تغییرات بسیاری شود.

پرهیز از دورهمی‌ها، پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و مراکز خرید، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مواردی بود که از ابتدای شیوع ویروس کرونا به‌عنوان اصول اولیه مطرح شد و مورد توجه قرار گرفت، اما فراز و فرود در رعایت موارد ذکر شده در طی یک سال اخیر سبب شد گاهی با بهبود شرایط رو به رو شویم و در برخی شرایط از پیک‌های سخت عبور کنیم و عزیزان بسیاری را از دست بدهیم.

جولان دوباره ویروس در پی مدیریت ضعیف ستاد کرونا

شاهد بودیم که در ایام نوروز سال گذشته و در آغاز پیدایش ویروس به دلیل اعمال محدودیت‌های شدید، منع تردد و تعطیلی اصناف و همچنین ممنوعیت سفر بیماری کنترل بهتری داشت، اما امسال با باز بودن مغازه‌ها به دلیل جلوگیری از متضرر شدن اصناف و اعمال محدودیت‌های ضعیف‌تر و کم‌کاری دولت در کنترل بیماری شاهد افزایش آمار در ایام نوروز شدیم، آماری که نشان می‌دهد بیماری حالا حالاها دست بردار نیست.

بارها در خیابان، اتوبوس، تاکسی و مکان‌های عمومی شاهد بوده‌ایم که عده‌ای از ماسک استفاده نمی‌کنند و تذکری به آنها داده نمی‌شود.

به وضوح در ایام نوروز مشاهده شد که برخی با بی‌خیالی به سفر رفته و بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی مشغول گشت و گذار هستند، همین اتفاقات پیش پا افتاده‌ای که شدت ابتلا را بیشتر کرد و خستگی را بر تن کادر درمان دوچندان تحمیل کرد.

عادی‌انگاری بیماری توسط مردم با گذشت زمان و ترجیح دادن سفر بر نرفتن آن سبب شد آمارها دوباره شیب تند صعودی به خود بگیرد، چنان‌چه رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز، از تکمیل ظرفیت دو بیمارستان شهید دکتر فقیهی و حضرت علی اصغر(ع)، خبر داد و گفت: بیمارستان شهید دکتر چمران نیز به پذیرش بیماران کووید ۱۹ اختصاص یافت و هم اکنون وضعیت این بیمارستان نیز در آستانه تکمیل است.

مهرزاد لطفی اظهار داشت: به تمام بیمارستان‌های قطب استان، بیمارستان‌های خیریه و خصوصی نیز برای پاسخگویی به حجم بالای مراجعات، آماده باش داده شده است؛ همچنین بیمارستان پشتیبان در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب نیز در حال آماده سازی برای آغاز به کار دوباره است.

وی افزود: در طی روزهای اخیر، موارد بستری به گونه کم‌سابقه ای در استان بالا رفته که در صورت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم، در آینده‌ای نزدیک با مشکلات جدی مواجه می‌شویم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مراجعه قریب به ۲ هزار نفری به مراکز ۱۶ ساعته منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا طی روزهای اخیر را نیز از دیگر نشانه‌های خطر ویروس کرونا در استان اعلام کرد و گفت: این سطح از مراجعه، نشان‌دهنده گستردگی فراوان چرخش ویروس کرونا در جامعه است که تهدیدی جدی برای یکایک ما محسوب می‌شود.

لطفی ادامه داد: متاسفانه شواهد موجود در جامعه نشان‌دهنده عادی شدن بیماری برای برخی افراد است و این در حالیست که هم‌اکنون به دلیل ورود گونه‌های جهش یافته جدید با خطر سرایت بالا و شدت ابتلای بیشتر، خطر این بیماری تشدید شده و لزوم رعایت بهداشت، بیش از پیش افزایش یافته است.

او نتیجه منفی اینگونه سهل‌انگاری‌ها را به خطر افتادن سلامت عمومی، به‌ویژه برای گروه‌های پرخطر دانست و ادامه داد: در حال حاضر هیچکدام از شهرهای استان وضعیت عادی نداشته و رنگ‌بندی شهرها نیز از وضعیت زرد به نارنجی و از وضعیت نارنجی به قرمز به‌صورت روزانه در حال تغییر است که باید جدی گرفته شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در طی قریب به یک سال گذشته، تیم‌های مدافع سلامت به‌ صورت شبانه‌روزی تا پای جان برای سلامت جامعه تلاش کرده‌اند؛ نسبت به برخی بی‌توجهی‌های عمومی که موجب بی‌ثمر شدن این تلاش‌ها و از سوی دیگر به خطر افتادن سلامت افراد می‌شود، ابراز تاسف کرد.

لطفی همچنین از افرادی که در طول این ایام با بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی به سفر رفته اند خواست تا پس از بازگشت، در حد امکان ارتباط خود را با دیگران محدود کرده تا مانع از انتقال احتمالی ویروس به اطرافیان و خانواده شوند.

درخواست این مقام مسوول از عموم مردم استان در روز پایانی تعطیلات، جدی گرفتن بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی، پرهیز از خروج غیرضروری از منزل، استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی از دیگران، پرهیز از سفر و دورهمی‌های خانوادگی بود تا بتوانیم پیامدهای منفی موج چهارم بیماری را نیز در حد امکان کاهش دهیم.

محدودیت‌های کرونایی تشدید می‌شود

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا در حالی از تشدید محدودیت‌های کرونایی سخن می‌گوید که کار از کار گذشته، با وجود اینکه بیش از یک سال از شیوع این ویروس گذشته است و بسیاری از کشورها توانسته‌اند آن را مدیریت و کنترل کنند، اما ما هنوز در پی تذکر به مردم برای زدن ماسک و منع ترددهایی هستیم که به نظر نمی‌رسد زیاد جدی باشند! تا آنجا که رئیس مجمع نمایندگان فارس معتقد است کرونا در فارس رها شده است‌ و ندیریت به خوبی صورت نمی‌گیرد.

عبدالرضا قاسمپور در گفتگو با فارس با اشاره به اعمال برخی محدودیت‌ها با تغییر رنگ‌بندی شهرها به قرمز و نارنجی اظهار داشت: این محدودیت‌ها شامل دورکاری کارکنان دولت، فعالیت اصناف، تردد خودروها، آموزش و برگزاری مراسم‌های فرهنگی و اجتماعی است که باید بر اساس مصوبه ستاد کرونا رعایت شود.

 

دورکاری‌ها از سر گرفته می‌شود

وی افزود: با توجه به نارنجی و قرمز شدن برخی شهرستان‌های فارس، دورکاری ادارات از صبح امروز اعمال می‌شود، به‌گونه‌ای که در شهرهای قرمز یک سوم کارکنان در محل کار حاضر می‌شوند و دو سوم به شکل دورکاری فعالیت می‌کنند (به جز دستگاه‌های حاکمیتی و خدمات‌رسان ضروری)، در شهرهای نارنجی یک دوم کارکنان در محل کار حضور می‌یابند و فعالیت یک دوم از طریق دورکاری است و در شهرهای زرد هم دو سوم کارکنان در محل کار حاضر می‌شوند و یک سوم از طریق دورکاری فعالیت می‌کنند.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه افزایش امار مبتلایان و فوتی‌ها در ایام نوروز نتیجه حضور مردم در پاساژها و مراکز خرید در اسفندماه بود، گفت: نیمه دوم فروردین نیز نتایج سفرهای نوروزی و دید و بازدیدهای عید نوروز مشخص خواهد شد و احتمالا با افزایش آمار روبه‌رو هستیم.

او ادامه داد: همچون گذشته آموزش در تمام مقاطع و پایه‌های تحصیلی به شکل مجازی انجام می‌شود و آموزش حضوری نخواهیم داشت.

همه برنامه‌های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی در شهرهای قرمز و نارنجی تعطیل است

معاون استاندار فارس در ادامه از تعطیلی همه برنامه‌ها و مراسم‌های فرهنگی، آیینی، اجتماعی و مذهبی و همچنین نماز‌های جمعه و جماعات در شهر‌های قرمز و نارنجی به طور کامل خبر داد.
او افزود: در بحث فعالیت اصناف و گروه‌های شغلی هم در شهر‌های قرمز فقط مشاغل گروه یک، در شهر‌های نارنجی مشاغل گروه یک و دو و در شهر‌های زرد مشاغل گروه یک، دو و سه می‌توانند فعال باشند.

قاسمپور افزود: چنانچه شاهد افزایش تعداد مبتلایان و بستری‌ها باشیم و در مجموع وضعیت بیماری در استان وخیم‌تر شود به ناچار باید محدودیت‌های بیشتری را نیز اعمال کنیم که اعمال این محدودیت‌ها مسائل و مشکلاتی را برای شهروندان و به‌ویژه برای صنوف مختلف ایجاد خواهد کرد، بنابراین انتظار می‌رود مردم با رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی و جدی گرفتن هشدارها، کمک کنند تا از این شرایط نیز عبور کنیم.

جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: هم‌اینک از ۳۶ شهرستان استان فارس، سه شهرستان زرین دشت، ارسنجان و داراب در وضعیت قرمز و ۶ شهرستان شیراز، مرودشت، ممسنی، سپیدان، کازرون و جهرم در وضعیت نارنجی قرار دارند.

قاسمپور ادامه داد: سایر شهرستان‌های فارس نیز در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند و هیچ شهرستانی در استان دارای وضعیت آبی نیست.

 اگر چه واکسن کرونا به مرور زمان به گروه‌های هدف تزریق می‌شود اما با توجه به شیوع شدید کرونای جهش‌یافته و زمان‌بر بودن تزریق واکسن به همه افراد جامعه همچون ابتدای شیوع ویروس رعایت نکات بهداشتی و عدم تردد غیرضروری بسیار اهمیت دارد تا بتوانیم به شکست کرونا امیدوار باشیم.

وقتی بیش از یک سال با انواع فشارهای ناشی از کرونا کنار آمده و تلاش کرده‌ایم این بیماری را پشت سر بگذاریم، در شرایط فعلی نیز باید با شدت بیشتری مراقبت کنیم تا واکسن به همه مردم تزریق شود نه اینکه با کم‌کاری و عادی‌انگاری شرایط را وخیم‌تر از سال گذشته کنیم.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار